РЕЦИКЛИРАНЕ ♲

КАК ДА РЕЦИКЛИРАТЕ КОМПЮТЪРА СИ

Когато става въпрос за рециклиране на компютри и лаптопи, значимо е рециклирането дори и само на един. Рециклирането на хиляда компютъра спестява достатъчно енергия за захранване на 3 къщи за цяла година. Освен това, компонентите на компютрите съдържат ценни метали като злато, сребро и платина, които могат да бъдат възстановени и повторно използвани. Най-лесният начин да се уверите, че компютърът ви ще бъде правилно рециклиран, е при купуването му да поискате гаранция за обратно приемане по програма за рециклиране.

Ако ще рециклирате компютъра си, ето няколко стъпки за подготовка преди неговото предаване:

  1. Изтрийте всички данни от компютъра си, за да предотвратите злоупотреба с тях. Може да направите back-up на важните си файлове на външен диск.
  2. Изключете периферните устройства (клавиатура, мишка, говорители или слушалки). Вероятно можете да ги дадете за рециклиране, но помислете дали не може да ги използвате отново. Те нямат нужда от upgrade, за да работят с нов компютър.

Ако обмисляте рециклиране на лаптоп, обърнете внимание на изискването батериите да се рециклират отделно.

Ако компютъра е в неработещо състояние и не можете да изтриете данните си, ние можем да извършим професионално изтриване на данните, така, че да не могат да бъдат възстановени от злонамерени лица. Ние използваме професионален софтуер, който записва по няколко пъти празни сектори върху диска и по този начин не позволява възстановяването на информацията.

Ние приемаме компютри и лаптопи за рециклиране, без допълнително заплащане, освен в случаите с допълнително изтриване на информацията.